Dziekan
Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
na podstawie art. 118a, ust 1 i 2 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365,
z późn. zm.) oraz § 36 Statutu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
ogłasza
K O N K U R S
na stanowisko adiunkta w Katedrze Technologii Mięsa
Wymagane kwalifikacje:
- wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności i żywienia lub biotechnologii (specjalność produkcja zwierzęca),
- stopień naukowy doktora nauk rolniczych,
- zainteresowania naukowe z zakresu wpływu czynników genetycznych na jakość surowców zwierzęcych i wytworzonej z nich żywności,
- potwierdzona aktywność naukowa (publikacje, udział w konferencjach naukowych, staże),
- doświadczenie w realizacji projektów badawczych,
- doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w języku polskim,
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego (potwierdzona certyfikatem),
- umiejętność współpracy z partnerami gospodarczymi,
- znajomość technik molekularnych i programów wykorzystywanych do analiz bioinformatycznych.
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).
Wnioski powinny zawierać:
- zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
- życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
- spis publikacji,
- zaświadczenie o niekaralności,
- kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
- oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.
Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.
Termin zgłaszania wniosków:
Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 17 lutego 2015 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta
w Katedrze Technologii Mięsa”.
Forma zatrudnienia
- na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 18 lutego 2015 r.