Archiwum ofert pracy ZUT

Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT w Szczecinie ogłasza konkurs na stanowisko adiunkta w Katedrze Technologii Mięsa 30.01.2015 13:07

Dziekan

Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie

na podstawie art. 118a, ust 1 i 2 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365,
z późn. zm.) oraz § 36 Statutu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie

 

ogłasza

K O N K U R S

na stanowisko adiunkta w Katedrze Technologii Mięsa

 

Wymagane kwalifikacje:

  • wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności i żywienia lub biotechnologii (specjalność produkcja zwierzęca),
  • stopień naukowy doktora nauk rolniczych,
  • zainteresowania naukowe z zakresu wpływu czynników genetycznych na jakość surowców zwierzęcych i wytworzonej z nich żywności,
  • potwierdzona aktywność naukowa (publikacje, udział w konferencjach naukowych, staże),
  • doświadczenie w realizacji projektów badawczych,
  • doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w języku polskim,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego (potwierdzona certyfikatem),
  • umiejętność współpracy z partnerami gospodarczymi,
  • znajomość technik molekularnych i programów wykorzystywanych do analiz bioinformatycznych.

 

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).

 

Wnioski powinny zawierać:

  • zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
  • życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
  • spis publikacji,
  • zaświadczenie o niekaralności,
  • kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
  • oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.

 

Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.

 

Termin zgłaszania wniosków:

Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 17 lutego 2015 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta
w Katedrze Technologii Mięsa”.

 

Forma zatrudnienia

  • na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia

 

Termin rozstrzygnięcia konkursu:  do 18 lutego 2015 r.