Archiwum ofert pracy ZUT

Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT w Szczecinie ogłasza konkurs na stanowisko adiunkta w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka 14.09.2016 11:28

Dziekan

Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie

na podstawie art. 118a, ust 1 i 2 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz § 36 Statutu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie

ogłasza 

K O N K U R S

na stanowisko adiunkta w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka

 

Wymagane kwalifikacje:

Kandydat powinien posiadać stopień naukowy doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia; ponadto powinien posiadać udokumentowane kwalifikacje pedagogiczne oraz posiadać ukończone szkolenia dla osób wykonujących czynności związane z wykorzystywaniem zwierząt do celów naukowych lub edukacyjnych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 8 maja 2015r. (Dz. U. Nr 628). Ponadto kandydat powinien posiadać udokumentowane co najmniej 10 letnie doświadczenie w przeprowadzaniu eksperymentów z wykorzystaniem zwierząt laboratoryjnych oraz posiadać udokumentowany dorobek naukowy w obszarze fizjologii żywienia i żywienia człowieka. Kandydat także powinien posiadać doświadczenie w kierowaniu i realizacji projektów badawczych oraz posiadać co najmniej 10 letnie doświadczenie w pracy dydaktycznej na poziomie akademickim zgodnej z profilem kształcenia prowadzonego w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka (podstawy anatomii człowieka, fizjologia człowieka, fizjologia żywienia, antropometryczna ocena stanu odżywienia). Kandydat powinien biegle posługiwać się językiem polskim niezbędnym do realizacji procesu dydaktycznego.

 

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).

 

Wymagane dokumenty (wnioski powinny zawierać):

  • zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
  • życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
  • spis publikacji,
  • opinię dotyczącą dorobku sporządzoną przez recenzenta spoza Uczelni,
  • kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
  • oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu,
  • zaświadczenie o niekaralności.


Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.

 

Termin zgłaszania wniosków

Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 27.09.2016r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka”.

 

Forma zatrudnienia - na czas nieokreślony jako podstawowym miejscu zatrudnienia

 

Termin rozstrzygnięcia konkursu: 28.09.2016r.

Dr hab. inż. Agnieszka Tórz, prof. nadzw.

Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa