Dziekan
Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
na podstawie art. 118a, ust 1 i 2 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz § 36 Statutu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
ogłasza
K O N K U R S
na stanowisko asystenta w Zakładzie Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności
Kandydat winien posiadać:
Kandydaci powinni posiadać stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia oraz przygotowanie zawodowe w specjalności technologia mleczarska. Od kandydatów wymaga się doświadczenia dydaktycznego w zakresie prowadzenia zajęć z przedmiotów dotyczących przetwórstwa mleka; przedstawienia co najmniej 6 prac naukowych dotyczących technologii mleczarskiej opublikowanych w recenzowanych czasopismach naukowych o zasięgu co najmniej krajowym określonym przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego; dobrego opanowania metod analitycznych (chemicznych, fizycznych i reologicznych) stosowanych w ocenie mleka i produktów mleczarskich; bardzo dobrej znajomości języka polskiego w mowie i w piśmie; znajomości języka angielskiego na poziomie B2; odbycia co najmniej jednego semestru studiów za granicą oraz odbycia stażu przemysłowego w zakładzie mleczarskim.
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 6 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).
Wnioski powinny zawierać:
- zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
- życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
- spis publikacji,
- zaświadczenie o niekaralności,
- kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
- oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.
Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.
Termin zgłaszania wniosków
Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 18 listopada 2016 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na stanowisko asystenta w Zakładzie Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności”.
Forma zatrudnienia
- na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia.
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 22 listopada 2016 r.