Dziekan
Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
na podstawie art. 118a, ust 1 i 2 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz § 36 Statutu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
ogłasza
K O N K U R S
na stanowisko asystenta w Katedrze Technologii Żywności
Wymagane kwalifikacje:
Kandydaci powinni posiadać stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia oraz przygotowanie zawodowe w specjalności technologia i biotechnologia żywności. Od kandydatów wymaga się: (1) doświadczenia dydaktycznego w zakresie prowadzenia zajęć z przedmiotu ogólna technologia żywności i/lub technologia gastronomiczna; (2) przedstawienia co najmniej trzech prac naukowych, kierunkowo związanych z tematyką technologii żywności (najlepiej z listy A Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego); (3) umiejętności praktycznego stosowania metod badawczych umożliwiających ocenę właściwości fizykochemicznych produktów spożywczych (stabilności fizycznej i chemicznej, reologicznych oraz mikrostruktury ze szczególnym uwzględnieniem układów zawierających biopolimery, a także substancje bioaktywne o relatywnie wysokiej lotności). Kandydaci na asystenta muszą posiadać doskonałą umiejętność organizacji pracy w zespole oraz prowadzenia zajęć w języku polskim.
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 6 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).
Wnioski powinny zawierać:
- zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
- życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
- spis publikacji,
- zaświadczenie o niekaralności,
- kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
- oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.
Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.
Termin zgłaszania wniosków
Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 27 czerwca 2016 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na asystenta
w Katedrze Technologii Żywności”.
Forma zatrudnienia
- na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 28 czerwca 2016 r.