Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
na podstawie art. 118a, ust 1 i 2 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz § 36 Statutu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
ogłasza
konkurs
na stanowisko adiunkta w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka
Kandydat winien posiadać:
- Stopień naukowy doktora, specjalizacja żywienie człowieka, uprawnienia dietetyka.
- Minimum czteroletni staż pracy na stanowisku naukowo-dydaktycznym.
- Wiedzę z zakresu przedmiotów zgodnych z profilem kształcenia prowadzonego w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka oraz gotowość do prowadzenia zajęć z tych przedmiotów w języku polskim.
- Ukończone szkolenia z zakresu obsługi programu Uczelnia XP, umiejętność i gotowość do prowadzenia sekretariatu Studiów Podyplomowych „Żywienie człowieka – promocja zdrowia”.
- Doświadczenie i predyspozycje do pracy naukowej i dydaktycznej.
- Znajomość problematyki badawczej prowadzonej w jednostce.
- Umiejętności niezbędne do pracy w laboratorium biochemicznym (przeprowadzanie podstawowych analiz biochemicznych na materiale biologicznym).
- Ukończony kurs uprawniający do planowania procedur i doświadczeń, wykonywania procedur i uśmiercania zwierząt wykorzystywanych w procedurach, doświadczenie w opiece nad zwierzętami laboratoryjnymi.
- Znajomość języka obcego (angielski lub niemiecki) w mowie i piśmie.
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).
Wnioski powinny zawierać:
- zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
- życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
- spis publikacji,
- zaświadczenie o niekaralności,
- kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
- oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.
Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.
Termin zgłaszania wniosków
Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 31 marca 2017 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka”.
Forma zatrudnienia
- na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 5 kwietnia 2017 r.