Zapytanie ofertowe z dnia 13.10.2017 r prowadzone na podstawie art. 701 -705 Kodeksu cywilnego
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
Uniwersalne urządzenie do pomiaru tekstury produktów spożywczych z dostarczeniem do siedziby zamawiającego:
Miejsce dostawy: Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Katedra Technologii Mięsa, 71-550 Szczecin, ul. Kazimierza Królewicza 4
GŁÓWNE PARAMETRY (WARUNKI KONIECZNE):
- Dwukierunkowy analizator tekstury:
- Maksymalne obciążenie ramienia 50kg (500N),
- Dokładność pomiaru obciążenia 0,5% odczytu
- Zakres prędkości ramienia 0,01-40mm/s
- Zakres pozycjonowania 0,001mm
- Tryby pomiarowe (sterowane przez PC): Pojedynczy, Cykliczny, Zatrzymanie, TPA, Zrywanie
- Oprogramowanie z licencją na nieograniczoną liczbę stanowisk z możliwością doposażenia
- Zasilanie 230V.
- Dodatkowe wyposażenie i usługi
- Stolik pomiarowy
- Oprzyrządowanie do wykonywania testów ściskania, penetracji, ścinania (nóż Warnera-Bratzlera), komora Kramera (z zestawem 10 noży)
- Nóż z regulowanym rozstawem cięcia (4-50mm z krokiem 5mm) do docinania prób
- Gwarancja co najmniej 24 miesiące.
- Instalacja i uruchomienie urządzenia u zamawiającego
- Szkolenie z obsługi aparatu przeprowadzone u zamawiającego przez wykwalifikowanego przedstawiciela Oferenta.
- Serwisowanie (gwarancyjne i pogwarancyjne) aparatu zapewnione przez Oferenta.
Do 20 grudnia 2017r.,z deklaracją skrócenia (podlega ocenie jaki niżej)
WYBÓR NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zgodna z treścią niniejszego zapytania, która w ocenie uzyska najwyższą ocenę w ramach kryteriów:
- 70%- cena oferty, oferta z najniższą ceną uzyska maksymalną liczbę punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej
- 15% - deklaracja skrócenia terminu realizacji zamówienia, wskazanego powyżej. Za każdy dzień skrócenia terminu wykonania zamówienia oferta uzyska 1 pkt., lecz nie więcej jak 15 pkt.
- 15% - ocena techniczna dotycząca parametrów (łącznie: urządzenie, oprogramowanie, doposażenie) lepszych niż minimalne, podane w opisie w pkt. 1
WARUNKI ODRZUCENIA OFERTY/UNIEWAŻNIENIA POSTĘPOWANIA
- oferta zostanie odrzucona w przypadku braku spełnienia warunków koniecznych (zakres i termin) oraz parametrów minimalnych (urządzenie, oprogramowanie i doposażenie)
- postępowanie zostanie unieważnione w przypadku pozyskania oferty najkorzystniejszej w cenie przekraczającej kwotę, jaką Zamawiający przeznaczył na realizację zamówienia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I ZŁOŻENIA OFERTY
Oferta powinna zawierać:
- listę poszczególnych elementów składowych urządzenia objętych ofertą;
- dokładny opis parametrów urządzenia i wyposażenia;
- warunki gwarancji i serwisu;
- termin i warunki realizacji zamówienia (łącznie z dostawą);
- cenę netto i brutto podaną w PLN (z uwzględnionymi rabatami)
- określenie ważności oferty na minimum 4 tygodnie;
- podpis osoby działającej w imieniu oferenta
Oferta podpisana przez osobę umocowaną do zaciągania zobowiązań w imieniu oferenta powinna być przesłana za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: Malgorzata.Sobczak@zut.edu.pl do dnia 19 października 2017 roku do godziny 14:00.
Złożenie zapytania ofertowego, jak też otrzymanie w wyniku zapytania oferty cenowej nie jest równoznaczne ze złożeniem zamówienia przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie i nie łączy się z koniecznością zawarcia przez niego umowy.