Ogłoszenia o zamówieniach na dostawy nie wymagających stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych

Zapytanie ofertowe na uniwersalne urządzenie do pomiaru tekstury produktów spożywczych z dostarczeniem do siedziby zamawiającego 13.10.2017 10:14

 Zapytanie ofertowe z dnia 13.10.2017 r prowadzone na podstawie art. 701 -705 Kodeksu cywilnego

OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:

Uniwersalne urządzenie do pomiaru tekstury produktów spożywczych z dostarczeniem do siedziby zamawiającego:

Miejsce dostawy: Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Katedra Technologii Mięsa, 71-550 Szczecin, ul. Kazimierza Królewicza 4

GŁÓWNE PARAMETRY (WARUNKI KONIECZNE):

  1. Dwukierunkowy analizator tekstury:

    1. Maksymalne obciążenie ramienia 50kg (500N),
    2. Dokładność pomiaru obciążenia 0,5% odczytu
    3. Zakres prędkości ramienia 0,01-40mm/s
    4. Zakres pozycjonowania 0,001mm
    5. Tryby pomiarowe (sterowane przez PC): Pojedynczy, Cykliczny, Zatrzymanie, TPA, Zrywanie
    6. Oprogramowanie z licencją na nieograniczoną liczbę stanowisk z możliwością doposażenia
    7. Zasilanie 230V.

  2. Dodatkowe wyposażenie i usługi

    1. Stolik pomiarowy
    2. Oprzyrządowanie do wykonywania testów ściskania, penetracji, ścinania (nóż Warnera-Bratzlera), komora Kramera (z zestawem 10 noży)
    3. Nóż z regulowanym rozstawem cięcia (4-50mm z krokiem 5mm) do docinania prób
    4. Gwarancja co najmniej 24 miesiące.
    5. Instalacja i uruchomienie urządzenia u zamawiającego
    6. Szkolenie z obsługi aparatu przeprowadzone u zamawiającego przez wykwalifikowanego przedstawiciela Oferenta.
    7. Serwisowanie (gwarancyjne i pogwarancyjne) aparatu zapewnione przez Oferenta.

TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA

Do 20 grudnia 2017r.,z  deklaracją skrócenia (podlega ocenie jaki niżej)

WYBÓR NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY

Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zgodna z treścią niniejszego zapytania, która w ocenie uzyska najwyższą ocenę w ramach kryteriów: 

  • 70%- cena oferty, oferta z najniższą ceną uzyska maksymalną liczbę punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej
  • 15%  - deklaracja skrócenia terminu realizacji zamówienia, wskazanego powyżej. Za każdy dzień skrócenia terminu wykonania zamówienia oferta uzyska 1 pkt., lecz nie więcej jak 15 pkt.
  • 15% - ocena techniczna dotycząca parametrów (łącznie: urządzenie, oprogramowanie, doposażenie) lepszych niż minimalne, podane w opisie w pkt. 1

WARUNKI ODRZUCENIA OFERTY/UNIEWAŻNIENIA POSTĘPOWANIA

  • oferta zostanie odrzucona w przypadku braku spełnienia warunków koniecznych (zakres i termin) oraz parametrów minimalnych (urządzenie, oprogramowanie i doposażenie)
  • postępowanie zostanie unieważnione w przypadku pozyskania oferty najkorzystniejszej w cenie przekraczającej kwotę, jaką Zamawiający przeznaczył na realizację zamówienia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I ZŁOŻENIA OFERTY

Oferta powinna zawierać:

  • listę poszczególnych elementów składowych urządzenia objętych ofertą;
  • dokładny opis parametrów urządzenia i wyposażenia;
  • warunki gwarancji i serwisu;
  • termin i warunki realizacji zamówienia (łącznie z dostawą);
  • cenę netto i brutto podaną w PLN (z uwzględnionymi rabatami)
  • określenie ważności oferty na minimum 4 tygodnie;
  • podpis osoby działającej w imieniu oferenta

Oferta podpisana przez osobę umocowaną do zaciągania zobowiązań w imieniu oferenta powinna być przesłana za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: Malgorzata.Sobczak@zut.edu.pl  do dnia 19 października 2017 roku do godziny 14:00.

Złożenie zapytania ofertowego, jak też otrzymanie w wyniku zapytania oferty cenowej nie jest równoznaczne ze złożeniem zamówienia przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie i nie łączy się z koniecznością zawarcia przez niego umowy.