Archiwum ofert pracy ZUT

Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie 23.03.2018 09:57

ogłasza konkurs na stanowisko adiunkta w Katedrze Technologii Żywności

Wymagania konieczne:

  • posiadanie stopnia naukowego doktora habilitowanego nauk rolniczych, najlepiej w zakresie technologii żywności i żywienia; 
  • doświadczenie w pracy dydaktycznej na stanowisku nauczyciela akademickiego w zakresie technologii żywności pochodzenia roślinnego, ze szczególnym uwzględnieniem technologii produktów zbożowych; 
  • umiejętność prowadzenia zajęć dydaktycznych (wykładów i ćwiczeń laboratoryjnych) w języku polskim;
  • gotowość do realizacji innych zadań dydaktycznych zgodnych z aktualnymi potrzebami Katedry Technologii Żywności;
  • wykazanie się osiągnięciami w pracy naukowej, w tym publikacjami posiadającymi współczynnik wpływu impact factor (IF); 
  • udokumentowane doświadczenie zawodowe (staże, kursy, szkolenia);
  • znajomość języka angielskiego w zakresie niezbędnym na stanowisku określonym w konkursie. 

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U.2017 poz. 2183).

 

Wnioski powinny zawierać:

  • zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
  • życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
  • spis publikacji,
  • zaświadczenie o niekaralności,
  • kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko oraz doświadczenie zawodowe,
  • zaświadczenie o znajomości języka polskiego na poziomie zaawansowanym (dotyczy obywateli krajów innych niż Polska); 
  • oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.

Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.

 

Termin zgłaszania wniosków:

Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 11 kwietnia 2018 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta w Katedrze Technologii Żywności”. O wyniku konkursu każdy z kandydatów zostanie powiadomiony odrębnym pismem, skierowanym na adres wskazany przez kandydata.

Forma zatrudnienia:

  • zatrudnienie od 01.10.2018 r. na pełnym etacie
  • na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia 

Termin rozstrzygnięcia konkursu:  do 18 kwietnia 2018 r.