Wymagania konieczne:
- posiadanie stopnia naukowego doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych;
- minimum sześcioletni staż pracy na stanowisku naukowo-dydaktycznym;
- doświadczenie w samodzielnym prowadzeniu badań naukowych;
- dorobek naukowy z zakresu technologii mięsa, ze szczególnym uwzględnieniem charakterystyki i wykorzystania mięsa zwierząt łownych i gatunków niekonwencjonalnych, a także charakterystyki mięsa drobiu hodowlanego, obejmujący pozycje (w czasopismach notowanych w Journal Citation Reports), w których wykorzystano wyniki własnych badań empirycznych;
- umiejętność samodzielnego prowadzenia zajęć dydaktycznych;
- doświadczenie w prowadzeniu prac dyplomowych inżynierskich i magisterskich;
- doświadczenie w opiece nad doktorantami w roli promotora lub promotora pomocniczego;
- znajomość języka polskiego jako języka ojczystego; znajomość języka angielskiego.
Wymagania pożądane:
- znajomość problematyki badawczej prowadzonej w jednostce;
- doświadczenie w posługiwaniu się specjalistycznymi technikami analizy histochemicznej tkanki mięśniowej oraz oceny właściwości reologicznych i tekstury mięsa i jego przetworów;
- doświadczenie w recenzowaniu prac naukowych w czasopismach cytowanych w Journal Citation Reports;
- umiejętność pracy w zespole.
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U.2017 poz. 2183).
Wnioski powinny zawierać:
- zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
- życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
- spis publikacji,
- zaświadczenie o niekaralności,
- kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
- oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.
Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.
Termin zgłaszania wniosków:
- Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 11 lipca 2018 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta w Katedrze Technologii Mięsa”.
Forma zatrudnienia: na czas nieokreślony jako podstawowym miejscu zatrudnienia
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 13 lipca 2018 r. Zastrzega się możliwość unieważnienia konkursu bez podania przyczyn. Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem oferty (kandydatury).