Archiwum ofert pracy ZUT

Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie 21.06.2018 09:48

ogłasza K O N K U R S na stanowisko adiunkta w Katedrze Technologii Mięsa

Wymagania konieczne:

  • posiadanie stopnia naukowego doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych;
  • minimum sześcioletni staż pracy na stanowisku naukowo-dydaktycznym;
  • doświadczenie w samodzielnym prowadzeniu badań naukowych;
  • dorobek naukowy z zakresu technologii mięsa, ze szczególnym uwzględnieniem charakterystyki i wykorzystania mięsa zwierząt łownych i gatunków niekonwencjonalnych, a także charakterystyki mięsa drobiu hodowlanego, obejmujący pozycje (w czasopismach notowanych w Journal Citation Reports), w których wykorzystano wyniki własnych badań empirycznych;
  • umiejętność samodzielnego prowadzenia zajęć dydaktycznych; 
  • doświadczenie w prowadzeniu prac dyplomowych inżynierskich i magisterskich;
  • doświadczenie w opiece nad doktorantami w roli promotora lub promotora pomocniczego;
  • znajomość języka polskiego jako języka ojczystego; znajomość języka angielskiego.

Wymagania pożądane:

  • znajomość problematyki badawczej prowadzonej w jednostce;
  • doświadczenie w posługiwaniu się specjalistycznymi technikami analizy histochemicznej tkanki mięśniowej oraz oceny właściwości reologicznych i tekstury mięsa i jego przetworów; 
  • doświadczenie w recenzowaniu prac naukowych w czasopismach cytowanych w Journal Citation Reports;
  • umiejętność pracy w zespole.

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U.2017 poz. 2183).

 

Wnioski powinny zawierać:

  • zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
  • życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
  • spis publikacji,
  • zaświadczenie o niekaralności,
  • kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
  • oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.

Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.

 

Termin zgłaszania wniosków:

  • Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 11 lipca 2018 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta w Katedrze Technologii Mięsa”.

 

Forma zatrudnienia: na czas nieokreślony jako podstawowym miejscu zatrudnienia 

Termin rozstrzygnięcia konkursu:  do 13 lipca 2018 r. Zastrzega się możliwość unieważnienia konkursu bez podania przyczyn. Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem oferty (kandydatury).