Od kandydatów wymaga się:
- Posiadania stopnia doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenia naukowego umożliwiającego realizację projektów badawczych.
- Przygotowania zawodowego w zakresie wykonywania analiz składu chemicznego żywności oraz umiejętności obsługi specjalistycznej aparatury naukowo-badawczej: reometry, sonifikatory, spektrofotometry podczerwieni z transformacją Fouriera (FT-IR), komory do badań środowiskowych, tensjometry i inne.
- Gotowości do realizacji zadań dydaktycznych zgodnych z aktualnymi potrzebami Katedry Technologii Żywności.
- Znajomości języka angielskiego w zakresie niezbędnym na stanowisku określonym w konkursie.
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 6 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U.2017 poz. 2183).
Wnioski powinny zawierać:
- zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
- życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
- spis publikacji,
- zaświadczenie o niekaralności,
- kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
- oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.
Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.
Termin zgłaszania wniosków:
- Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 23 lipca 2018 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na asystenta w KTŻ”.
Forma zatrudnienia
- na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 5 września 2018 r.
Zastrzega się możliwość unieważnienia konkursu bez podania przyczyn.
Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem oferty (kandydatury).