Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie na podstawie art. 118a, ust 1 i 2 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz § 36 Statutu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie ogłasza konkurs na stanowisko adiunkta w Zakładzie Podstaw Żywienia Człowieka
Wymagania:
Kandydaci powinni posiadać stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia oraz praktyczne przygotowanie zawodowe w specjalności żywienie człowieka i dietetyka - samodzielnie prowadzić gabinet dietetyczny co najmniej 3 lata. Kandydaci na stanowisko adiunkta muszą posiadać doskonałą umiejętność organizacji pracy w zespole oraz prowadzenia zajęć w języku polskim.
Od kandydatów wymaga się:
- doświadczenia dydaktycznego w zakresie prowadzenia zajęć z przedmiotów: podstawy żywienia, żywienie sportowców uprawiających różne dyscypliny, patofizjologia człowieka, alergeny pokarmowe;
- przedstawienia co najmniej trzech prac naukowych, kierunkowo związanych z tematyką technologii żywności (najlepiej z listy A Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego), w tym dwóch tematycznie związanych ze sportem; doświadczenia i osiągnięć w prowadzeniu koła studenckiego;
- umiejętności ułożenia zbilansowanych diet dedykowanych zwłaszcza sportowcom oraz praktycznego stosowania metod badawczych umożliwiających ocenę zmian zachodzących w ustroju sportowców w trakcie stosowania diet, przeprowadzenia badań biochemicznych oraz oceniających gospodarkę wolnorodnikową, umiejętności pracy z HPLC potwierdzoną świadectwem ukończenia kursu i przynajmniej 4 latami pracy z tą aparaturą;
- uprawnienia audytora wewnętrznego HACCP potwierdzone dyplomem;
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 oraz art. 114, ust. 5 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.).
Wnioski powinny zawierać:
- zgłoszenie uczestnictwa w konkursie,
- życiorys zawierający informacje o przebiegu kariery zawodowej,
- spis publikacji,
- zaświadczenie o niekaralności,
- kopie dokumentów potwierdzających formalne uprawnienia do ubiegania się o stanowisko,
- oświadczenie, że ZUT w Szczecinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu.
Wnioski mogą zawierać także dodatkowe informacje przydatne do oceny kwalifikacji i osiągnięć naukowych kandydata.
Termin zgłaszania wniosków
Kandydaci proszeni są o nadsyłanie zgłoszeń udziału w konkursie w formie elektronicznej na adres: Marta.Tokarczyk@zut.edu.pl w terminie do 22 września 2017 r. do godziny 15:00 z dopiskiem „konkurs na adiunkta w Zakładzie Podstaw Żywienia Człowieka”.
Forma zatrudnienia
- na czas określony jako podstawowym miejscu zatrudnienia
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 26 września 2017 r.